riksrakspoks

Uppsala. Resor. Mat. Träning.

29/11/13

Publicerad 2013-11-29 11:00:00 i Allmänt,

Denhär veckan har ja haft dom sista intensiva dagarna på ledarskapskursen. Vi gick igenom projektplanering, teambildning, grupparbete, kampanjutvärdering osv. Nu är det bara att skriva klart ett arbete o sen presentera de i januari. Tycker nästan denhä kursen ha vari en av dom mest användbara under masterprogramme.
En vision :D
 
Igår bjöd ja Lovisa o Sofia på en lillajulsmiddag här hos mej. Laga kyckling me rotfrukter o en bär-havre-grej med vaniljkesella ti efterrätt :)
Tyvärr va denhä megasuddiga bilden den bästa...
 
Dehä ha också vari en sorlig vecka då en tredjedel av vår juslinska hundtrio försvann när finaste Aino på tisdagen somnade för en sista gång :(
Nu ska ja packa och åka till Amsterdam. Ha ett trevlit veckoslut (och första advent också)!
Tot ziens!

En månad till julafton

Publicerad 2013-11-24 18:38:05 i Allmänt,

Nu känns de som vinter här. Minusgrader o lite vitt ute, men ingen snö ännu heller. Hoppeligen kommer den snart för jag orkar int me dehä mörkret mera... Fick köpt ett elelement ti mitt rum ida så nu e de int så kallt här inne mera :)
Igår hadde Sofia o Aino en spelning på Hugos Café. Dom va så sjukt bra! Visste int alls de!
O efter den gick vi till V-dala o äta o sen till Smålands där de va klubb. Dansadansa.
 
Nu blir de mycke skola hela veckan o sen på fredag AMSTERDAM !
 
Ha de bra!
 

21/11/2013

Publicerad 2013-11-21 19:57:42 i Allmänt,

Hejhej
Lång dag idag. Var idag på morgonen och intervjua en mellanchef på GE Healthcare för vårt grupparbete. Frågade henne om stress, och om hur hon såg på hälsofrämjande ledarskap osv. Sen visa hon runt oss på den gigantiska fabriken. De va ganska intressant att vara där o se lite va dom håller på med. Mycke kemi o farliga ämnen iallafall. Måste ha labbrock o skyddsglasögon.
 
Sen ha ja försökt förbereda mej fö morondagens seminarie. Går sådär nä ja int fick tag på boken ja borde ha läst ti de. Men kanske de går bra ändå :)
 
Sen fick ja också äntligen lagat denhär rätten:
Ja sparar allti en massa recept som ja hittar i tidningar eller på nätet, men sen glömmer ja också alltför ofta bort dom. Denhär quinoasalladen ble iaf jättegod. Feta o rödbeta e en bra kombination :) Och nu har ja matlåda ti 3 dagar också.
Imoron e de freda! Pusshej
 

Turistdag i Uppsala

Publicerad 2013-11-18 10:31:46 i Allmänt,

 
 
Igår sku Laura åka hem ti Finland på kvällen, och hon hadde int ännu sett Uppsala alls, så ja höll en lite turistguidning ti henne. Vi börja med botaniska trädgården och slottet, och vädret va hellt perfekt för turistande :)
Sen gick vi till Museum Gustavianum var ja senast hadde vari då första veckan nä ja flytta till denhär staden hösten 2009. Så de va också intressant. Där va en utställning om Uppsalas ridskola som fyllde 350 år nu. (museet är också förresten gratis fö studenter vid uppsala uni)
(ja visste int att uppsala har haft spårvagnar.. )
 
Sen var Domkyrkan följande programpunkt
Och sen gick vi till Upplands museet (andra gången inom  3 dagar fö mej :D) o sen till Linné Hörnan för lunch och fika :)
Den sista programpunkten va UKK varifrån man kan se hela staden. Vi gick upp dit just när skolen börja gå ner, vilket ja sen lyckades få fina bilder på :)
Sen var det ren dags fö Laura att ta sej till bussen och båten och Åbo.
Nu ska ja packa lite för om några timmar åker ja me Sofia till Åland :) Måst passa på nu nä Åsa ännu bor där. Dessutom e Fammo också där o hälsa på nu så de blir rolit :) Ha en bra måndag!

Träna rätt 2014

Publicerad 2013-11-17 21:02:29 i Allmänt,

På lördagen åkte jag och Laura till Stockholm. Ja sku gå på en föreläsning/konferens om triathlonträning som hette Träna rätt 2014 och som ordnades av Stockholmspolisen Simidrott. Lisa Nordén som e en av mina största idrotts-idoler sku också tala där o ja hadde sett fram emot dehär ren länge :) Laura gick till Fotografiska och runt i Gamla Stan medan ja va där.
 
De va så sjukt najs dag! Ja e så glad att ja fo dit. Alla som tala där va experter inom sina egna områden, o ja fick massor me bra råd. Speciellt ti simträning. Programmet såg ut såhär:
Löpcoachen Rubin McRae höll en sjukt bra föreläsning om att träna smart, ja skrev ner typ varje ord :D Oj om alla föreläsningar sku vara så intressanta :D..
Simcoachen Fredrik Lndin hadde också en massa bra tips, o nästa gång ja simmar ska ja prova på ett pass han rekommendera.
Sist men inte minst va de sen Lisa Nordéns tur o hon berätta om sitt liv som elitidrottare, om hur hon ska förbereda sej fö Rio 2016 o sen svara hon på en massa frågor också. Efteråt gick ja sen o prata me henne o fick en bild också :D Fäntästikk !
Helt awesome !
Efter att ja återhämtat mej från allt dehär :D, träffa ja sen Laura o Sofia o vi satt en stund på Kulturhuset innan vi gick till Lilla Capri på Kungsholmen var Anniina hade bokat bord fö 12 personer. De va int den bästa restaurangen (lite glömda beställningar osv..) men vi hadde en rolig kväll iaf. :)
 

Upplands Museet

Publicerad 2013-11-17 19:54:00 i Allmänt,

Halloj. Har gjort så mycke denhä helgen att ja får dela upp dehä lite..
 
På fredagen tänkte jag och Sofia vara lite kulturella och äntligen gå till Upplands Museet (som e gratis och som e mitt i centrum men som ja ändå aldri ha vari till...).
De va ganska intressant att se hur Uppsala har vuxit under åren, o de som ja tyckte va mest intressant va att läsa om universitetets historia.
I museeshoppen hitta ja sen ett Pettson o Findus receptkort som ja bara måste ha här på min vägg :D
Sen på kvällen kom Laura från Åbo till Uppsala o hälsa på mej, vi gick till Taco Bar och äta o sen hem eftersom vi sku upp tidit o åka till Stockholm på lördag. Ja fick Turun sanomat, lonkku o glögg som gåva :D
 

Torstai

Publicerad 2013-11-14 11:32:00 i Allmänt,

Hejhej. Denhär veckan har mest gått till att planera grupparbete och förbereda seminarie. Och idag ska ja (förutom att plugga vidare då) tvätta och städa för imoron kommer Laura på besök över helgen. Så tredje veckoslute i rad som ja har gäster här :) Men de e bara rolit!
 
Eftersom ja int ännu heller får göra nån pulshöjande träning börja ja me yoga igen efter en lång paus. Herregud vad stel jag var..  Ska göra de nu varje dag så kanske ja igen blir bättre på de..
 
Bästa idén förresten i Moskva nu, och här har ni dagens biisi. Ha de bra!
 
 

Examensbevis

Publicerad 2013-11-12 18:39:00 i Allmänt,

Fick äntligen mitt examensbevis med posten :) hurra :D
 
Så nu har jag en kandidatexamen på papper också :)
 
Veckan har börjat effektivt med att jag och Sandra har fått två grupparbeten färdigskrivna. Och imorgon ska ja ha första seminariet på Social Scientific Methods-kursen. Måste alltså förbereda mej lite inför det ännu..
 
Ha det bra!

Allt för hälsan

Publicerad 2013-11-10 19:48:37 i Allmänt,

Den här veckan bara flög förbi. På torsdagen åkte jag till Älvsjö till Allt för hälsan mässan, där vi gick runt med Lovisa i flera timmar. Gick på föreläsningar, smakade på en massa olika saker, testade massagestolar och mätte kroppssammansättning och en massa annat. Allt för hälsan var mycket större än motsvarande mässor jag tidigare har varit på o de va najs att träffa lite kändisar inom den branschen (som simmaren Lars Frölander t.ex.) :D
Sen åkte jag på kvällen hem till Anniina till Skärholmen där jag övernattade och sen på fredag morgon träffa ja Maria (som var i Sthlm några dagar) och sen åkte jag tillbaka till Älvsjö med henne. Det var en så stor mässa att det inte räckte med en dag där :) Vi samla på oss en massa gratis grejer o åkte sen tillsammans med Anniina till Uppsala på kvällen och gick sen ut och fira Sofias födelsedag.
Lördagen började vi med bananplättar och sen gick vi ut i regnet och gick runt i nästan alla second hand affärer i denhär stan. Sen fikade vi på Storken och åt tacos hemma hos Sofia.
Maria åkte sen tillbaka till Stockholm på kvällen men Anniina stannade ännu en natt och idag på morgonen åkte jag sen med henne till Älvsjö igen för att gå på mässans sista dag. Idag gick vi också på Mitt kök-mässan, en matmässa som va där samtidigt. Vi åt god mat, smaka på en massa lakrits och satt i massagestolar igen :D Så köpte jag också boken En svensk klassiker som precis har publicerats.
En rolig och händelserik helg alltså :) Inspirerad blev man iallafall och säkert lärde jag mej nåt nytt också :)
 

Balans

Publicerad 2013-11-06 15:32:28 i Allmänt,

Jaha nu är det bara att vila då. Fick diagnosen övertränad idag. Helt mitt eget fel och ja vet ju att man int egentligen ska hoppa från en förkylning som aldri va borta till 100% till att träna 8ggr/vecka... Men nu gick det såhär och får väl öva på lite tålamod nu då.
 
Har t.o.m. en bok om detta som ja nu måst läsa..
"Överträning eller "chronic fatique" innebär att träningen överstiger kroppens förmåga att återhämta sig efter träning - eller som den formella definitionen lyder: "obalans mellan träning och återhämtning resulterande i allvarliga och förlängda uttröttningssymptom"."
 
Että sellast. Hoppas ni har en bättre onsdag!
Imorgon börjar Allt för hälsan-mässan och Maria kommer till Sverige jihuu :)

Halloween

Publicerad 2013-11-03 19:53:17 i Allmänt,

Hejhej,
 
Ännu en rolig helg som gick väldigt fort. Presentationen på fredagen gick bra, vilket betyder att jag nu är klar med kursen om global hälsa. Var o gymmade me Sofia sen och spendera fredag kväll med att göra på mitt erasmus-fotoalbum, skypa me Ina och se på Skavlan.
 
Igår börja ja dagen med 8,8 km löpning. Denhär veckan ha ja nu äntligen kommit igång me träningen ordentlit igen. Jag och Lovisa är anmälda till halvvasan i februari och 2014 kommer annors också att vara ett rikit tävlingsår fö mej :D om allt går som ja vill och jag håller mej frisk osv. Pointen va att nu måst ja träna om ja vill klara av allt som ja tänkt göra... :D
Igår på eftermiddagen kom Anniina och Ted till Uppsala och ja träffa dom och Immanuel och James på Cafe Årummet.
Sen gick vi till mej och förberedde oss fö kvällens halloweenfest. Förfesten va hos Oskar o sen gick vi till Värmlands var de va 04-släpp och halloweentema, så en massa utklädda människor. Superrolig kväll!
Snövit, Liemannen(kvinnan), Father Ted och Superwoman
 
Idag titta vi på film och nu åkte mina gäster hem typ en timme sen. Imorgon börjar min nya kurs som heter Samhällsvetenskapliga metoder. Är ganska säker på att det inte blir så rolit.. Men ser väl imoron. Det som är bra är att den är på Ekonomikum - 2 min skolväg alltså :)
 
Gonatt!

Om

Min profilbild

Emma

25 år. Kostvetare/ dietist. Uppsala.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela