riksrakspoks

Uppsala. Resor. Mat. Träning.

Midsommar

Publicerad 2016-06-26 09:53:40 i Allmänt,

Trevlig midsommar ! :) 
 
Tiden går så fort nu, kan inte fatta att det är juli om en vecka :o 
 
Som tur är dagarna långa och det känns som att man hinner med mycket ändå.. 
 
Jag och Daniel firade midsommar ute på landet. Patriks föräldrar hade fest och vi åt god mat, spelade olika spel och lekte med deras nya hundvalp :) 
 

Kirurgkliniken

Publicerad 2016-06-04 13:38:03 i Allmänt,

Hejhej!
Tänkte att de kanske e på tiden att ja skriver lite om mitt jobb här! Har ju ändå redan jobbat i nästan 5 månader där.. :D 
Ja jobbar alltså på Landstinget Västmanlands Sjukhus i Västerås, på kirurgkliniken. Vi e 5 kirurgdietister (men de finns mer dietister på andra kliniker på sjukhuset), men vi jobbar också mot vissa avdelningar som int har egna dietister, så som öron-näsa-halsmottagningen, kvinnokliniken och ortopeden. 
En del av kirurgkliniken är överviktsenheten, som jobbar med fetmakirurgi. Det är dom patienterna jag mest jobbar med. Alltså patienter som gör gastric bypass eller gastric sleeve-operationer. De behöver utredas/förberedas länge innan operation och sen följas upp efteråt. Ja tycker de e en intressant patientgrupp att jobba med, men samtidigt e de också roligt att jobba med övriga patienter på andra avdelningar ibland, bra med variation alltså :)
Mina kollegor e fantastiska och bidrar till stor del till att ja verkligen trivs där på jobbet :) De e så bra (speciellt på mitt första riktiga dietist-jobb) att man har ett team och att man kan byta idéer med varann.
Eftersom ja jobbar 80 % nu så tycker ja att de fungerar att pendla till Västerås, men om ja skulle få gå upp i heltid tror ja de sku bli lite tungt i längden.. För ja spenderar ca 3 h varje arbetsdag bara på att ta mig till och från jobbet... Men de e verkligen de enda negativa, och just nu har ja ju bara ett vikariat så ja klagar inte :)
3 av mina kollegor vid Mälaren i Västerås :)
 
 

Om

Min profilbild

Emma

25 år. Kostvetare/ dietist. Uppsala.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela