riksrakspoks

Uppsala. Resor. Mat. Träning.

Nós somos campeões!

Publicerad 2016-07-29 21:28:26 i Allmänt,

På söndagen var vi alltså sen i Passos hos Daniels föräldrar. Det var mycket grönare där än förra sommaren då vi var där i slutet av augusti. Jag och Daniel åkte efter lunch till badstranden vid sjön Azibo och bada och sen åkte vi till Braganca för att se EM-finalen på en officiel fan-zone som fanns där. Och vilken tur det var att vi åkte dit istället för att se matchen hemma.. Det var verkligen fest överallt sen när matchen var slut och Portugal var europeiska mästare :D Vi gick runt bland alla firande människor och såg samtidigt staden Braganca innan vi sen körde hem till Passos (ca 70 km) på natten. 
Braganca
Fotboll är verkligen så stort i Portugal. Man pratade inte om nåt annat i hela landet under de följande 2 veckorna.. :D
 
Daniel jobbade ännu sen den följande veckan, så jag spenderade dagarna med att läsa, träna och lära mej portugisiska (eller försöka iallafall). Superavkopplande dagar och det kändes lite som att bo på all inclusive hotell då Daniels föräldrar inte lät mig hjälpa till med så mycket och serverade så god mat helatiden :D
 
På måndag kväll gick vi upp till berget som ligger precis bakom deras hus. Vi gjorde samma vandring förra sommaren så jag tänkte att det kan vara bra att ha som tradition :D Fin utsikt iaf!
En kväll åkte vi in till Mirandela (närmaste staden, ca 10 km från Passos) för att träffa ett par av Daniels vänner. 
Floden var nästan tom på vatten, men följande veckoslut sku dom ha vattenskoter-EM där så sen såg det lite annorlunda ut. Men mer om det senare!

Povoa de Varzim

Publicerad 2016-07-28 22:11:03 i Allmänt,

Hejhej! 
Hoppas ni alla har haft en bra sommar hittills :)
 
Jag hadde 2 veckor semester och åkte med Daniel till Portugal så vi har haft det bra! Tänkte skriva lite om vad vi gjorde där och visa lite bilder också :) Måste dela upp texten för vi hann med så mycket!
 
Vi åkte på en fredag kväll och flög till Porto där Daniels pappa hämtade oss tillsammans med hans mamma. Sen åkte vi till Povoa de Varzim där Daniels mormor bor och sov över där.
 
På lördagen visade Daniels moster runt oss i Povoa de Varzim som är en fin stad vid kusten ca 30 km norr om Porto. Det var supervarmt och jag fick genast en intensivkurs i portugisiska då Daniels släktingar inte pratar så mycket engelska.. :D
Man såg verkligen på många sätt hur viktigt fisket var och har varit för staden. Det fanns monument och minnesmärken lite här och var för alla fiskare som dött genom åren. 
Efter att vi redan gått typ 25 000 steg på förmiddagen i 30 graders värmen åt vi lunch hos Daniels mormor och sedan gick vi till stadsparken med Daniels moster. Superstor park där det fanns lite alltmöjligt :)
På eftermiddagen gick jag och Daniel till stranden för att jag absolut ville ta ett dopp i Atlanten. Lättare sagt än gjort.. Vågorna var så stora att man slogs omkull av dem innan man hann så djupt... :D Men blöt blev jag iaf :D
Sedan kom Daniels pappa och körde oss hem till dom till Passos. Då var det redan sent så vi åt middag och sedan var den dagen redan slut. 
 
Fortsättning följer... :)

Om

Min profilbild

Emma

25 år. Kostvetare/ dietist. Uppsala.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela