riksrakspoks

Uppsala. Resor. Mat. Träning.

Träning & mat

Publicerad 2014-10-30 20:29:47 i Allmänt,

Tredje delen av radioserien.
 
Den första som ja känner att ja sku ha villa förbereda mycke mer. Men dehä e ju övning.., så lyssna om ni vill o berätta va ni tyckte! :) (och uttrycket supertreenaja va int min ide :D)
Emma Juslinin kanssa kuntosalilla. Foto Pirjo Hamilton SR Sisuradio
Bild: Pirjo Hamilton SR Sisuradio

26/10/2014

Publicerad 2014-10-26 21:15:00 i Allmänt,

Hejhej, denhär helgen ha ja haft Aino på besök här i Uppis :) På freda va vi på nostalgisk flogsta-fest me Josefine och hennes vänner. De va lääänge sen ja va där sist, men riktit rolit :)
På lörda åkte vi ti Stockholm var vi träffa Osku som va på kryssning me Jens, Anton och Oliver.
O sen åt vi fantastiskt god mat på Vapiano :P
O sen tillbaka ti Uppsala och se på Malificent (bra film!)
Idag ha de sen vari en väldigt seg och gråregnig söndag. Gick runt på stan lite o satt på Årummet i ett par timmar. Och imoron e de månda o en massa att göra igen. Ha de bra! Pusss

Uppsala Choklad- och Kaffefestival

Publicerad 2014-10-18 15:37:13 i Allmänt,

Idag va ja me FNUF på Uppsala Choklad- och Kaffefestival på UKK. De fanns mycket att se o smaka på! :)

Norrländsk kaffeost och Etiopisk kaffeceremoni :)
Ja fick me mej te, lakritsfudge och några tryfflar hem.
Annos ha ja mest plugga o träna denhä veckan. Ha kommi igång me ett träningsprogram nu som ja ha villa testa länge, o nu märker ja att ja verkligen behöver vila denhä helgen. Har ont överallt :D Så nu ska ja ta de lugnt, läsa lite o imoron ska ja jobba. Ha de bra! :*
 

Fredagslyx & Lida Friluftsgård

Publicerad 2014-10-12 12:49:08 i Allmänt,

Händelserik helg igen :) På fredagen va jag med Sandra på Smålands Fredagslyx. Snittar och skumppa för 78 kr, inte illa :) Och dom fixa allt glutenfritt ti mej, o de va supergott också, så rekommenderar verkligen alla att gå dit!
På kvällen gjorde jag inte så mycke, fö på lördag sku ja upp tidigt och åka till Stockholm. Lovisa och jag åkte ut till Lida Friluftsgård, för att träna på en "multibana" med gruppen Triathlontjejer. De va jätteroligt (och jobbigt) :) Sen åt vi alla på värshuset där och alla berättade lite om sin tränings- och tävligsbakgrund och så. Superinspirerande. Mest imponerad blev man av Susanne som är 56 år och som deltar i en Ironman per år och som gjort tiotals klassiker och t.o.m. halvklassikern, tjejklassikern och klassikern parallellt ett år :o Stålkvinna verkligen.
Söta små kaniner överallt också! :D
Nu ska ja iväg o jobba en kvällstur. Ha det bra!

Vasaloppet 2015

Publicerad 2014-10-11 08:27:09 i Allmänt,

Igår fick jag äntligen tag på en startplats så nu är jag anmäld till Vasaloppet den 8. mars! 
Så nu händer det här påriktigt... 90 km alltså. De e jättelångt.. :D så nu hoppas vi på mycke snö i vinter! 

Oslo 3

Publicerad 2014-10-09 15:31:50 i Allmänt,

På söndagen gjorde vi det som typ alla norrmän gör, vi gick ut på en söndagstur! :D Ja tyckte de va så härlit att typ alla i Oslo verka så hurtiga :D Man såg en massa folk i träningskläder o folk som gick runt me sina mountainbikes helatiden.
Vi tog alltså tåget ut till Sognsvann, och gick runt sjön där. Så vackert!

Ina hittar alltid tid för lite meditation :D
Efter turen åt vi en fantastisk fisksoppa, o ja fota lite Åsas fina lägenhet, o sen va de ren dags fö mej att sätta mej på tåget igen. Ja ska definitivt åka till Oslo igen på våren, och då vill jag stanna där i minst en vecka! :)

Oslo 2

Publicerad 2014-10-08 23:08:00 i Allmänt,

På lördag morgon ösregna de, men med attityden det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder, tog vi bussen ut till Bygdøy och sen gick vi hem därifrån, blev typ en en o en halv timmes promenad i höstvädret :)
Efter promenaden åkte vi till tågstationen o mötte Ina som kom från Göteborg. Sen gick vi genast o se på Operahuset.
Sen åkte vi spårvagn, gick runt på stan, och åt fantastiskt god palestinsk mat på Habibi.
Och sen på kvällen gick vi till Vigelandparken igen (Åsa bor där helt brevid den), och nu när Ina också va med titta vi lite noggrannare på allt :D
 

Och sen va vi så trötta av turistandet att vi int orka fara nånstans mer utan stanna bara hemma och drack te och såg på I kveld med Ylvis :)
 

Oslo 1

Publicerad 2014-10-07 20:47:25 i Allmänt,

Ja tog så mycke bilder på denhä resan att ja måst dela upp dehär inlägget lite.. Här e första delen :)
På torsda kväll tog ja tåget till Oslo där Åsa o Frida kom emot mej till stationen. Ja va ganska sent framme så vi gjorde int så mycke mer den kvällen.
På freda morgon for Åsa till jobbet, o ja va först ute me Frida, o sen tog ja tåget upp till Holmenkollen. De va int rikit bästa vädret för att fa dit... de va så dimmigt att man int såg nånting från hopptornet... Men ja gick till skidmuseet och så testa jag en backhoppningssimulator :D
Från Holmenkollen tog ja sen tåget in till centrum där ja gick längs Karl Johans gata.
Nationaltheater.
Universitetet.
Parlamentet.
Ja hadde läst att det på Kirkegata sku finnas ett lunchställe/bageri som bara hadde glutenfri mat, så ja gick dit och åt lunch. Supergott :) Bakefri hette stället.
Sen gick ja längs Akershus fästning.
Rådhuset.
Sen sluta Åsa jobbet o vi gick till Aker Brygge där de finns en massa moderna hus och Astrup Fearnleys Museum för modern konst.
Sen åkte vi hem till Frida, och gick sen ut me henne i Vigelandparken. Kvällen avslutades sen me jättegod krabba och så såg vi på Skavlan.
De va den fredagen.

6/10/2014

Publicerad 2014-10-06 21:02:19 i Allmänt,

Nu e ja tillbaka i Sverige. Oslo imponerade stort, och nu finns de då ännu en stad ja jättegärna sku villa bo i :) Ja to en massa bilder och ska sätta hit dom o skriva lite mer imoron, fö nu e ja helt fö trött. Kom ganska sent hem igår, o så hadde ja seminarie på moronen ida, och sen va ja efter min cykel o köpte o laga mat till veckan, o sen genast in ti stan där ja träffa Romy som e här några dagar från Amsterdam. Hon hadde bjudi alla ti Café Storken så att hon sku hinna se så många som möjlit samtidit. De va rolit, o nu träffa ja också äntligen Sannas o Lorenzos Dahlia, som redan ha blivi 6 mån gammal :)
Men nu o soooova, skriver mer imoron! Pusspuss på er!

Oktober

Publicerad 2014-10-01 13:24:33 i Allmänt,

Idag på morgonen va de dimma o frost över hela stan. Ja va ute på Josefines stuga o hälsa på henne o laga middag igår, o så förde ja min cykel på reparation (äntligen, borde ha gjort de typ ett år sen...), så ja fick gå hem sen från stationen genom ett höstigt Uppsala.
Så nu hadde ja sen chansen att fota Pelle Svanslös Lekplats lite, utan en massa barn :D Det är så fint där!
Ja sku ha kunna leka där i flera timmar som liten.
 
Nu ska ja förbereda seminarie till imorgon, fara o simma till Centralbadet (alldeles för länge sen ja simma) och sen packa, för imorgon efter seminariet åker ja till Oslo!
Ha det bra!

Om

Min profilbild

Emma

25 år. Kostvetare/ dietist. Uppsala.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela