riksrakspoks

Uppsala. Resor. Mat. Träning.

Island del 2 - Golden Circle

Publicerad 2013-09-25 17:45:06 i Allmänt,

På fredag morgon gick vi till CheapJeep efter vår hyrbil. De va verkligen en billig Jeep. Så billig att de va en Toyota. Men den va helt tillräckligt bra för oss :D Vi sku alltså göra Golden Circle, som består av Þingvellir, Geysir och Gullfoss.
 
Sen körde vi först till en Bonus efter matsäck till hela dagen, o sen bar det av mot Þingvellir. Matti som kuski, jag som kartanlukija o Ellen o Maria servera maten och svara för underhållningen :D
Landskapet på Island kan ändra så mycket, som vädret också, så de va najs också att bara köra o se på allt.
I Þingvellir, var alltså den Eurasiska och Amerikanska kontinentalplattan glider ifrån varann (med 1-18 mm per år) finns en nationalpark som är ett av UNESCO:s världsarv. De va jättefint att gå runt där, och man hadde bra utsikt över islands största sjö Þingvallavatn.
 
 
Från Þingvellir fortsatte vi sen mot Geysir och på vägen stanna vi för att klappa lite söta islandshästar.
Sen kom vi då fram till Geysir. Vi va int dom ända turisterna där kan man säga.. Och original-Geysir fungerar int mera, så de va runt en geysir som hette Strokkur som alla stod me kameran redo :D Men ganska coolt va de ändå att se hu vattne sprutar upp från under jorden.
Sen bar det då av mot sista men inte minsta sevärdheten - vattenfallet Gullfoss. Fantastiskt fint!
Sen körde vi trötta men nöjda via Selfoss tillbaka till Reykjavik. Vi laga en god laxmiddag o sen blev de fest o Reykjaviks nattliv :)

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

25 år. Kostvetare/ dietist. Uppsala.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela