riksrakspoks

Uppsala. Resor. Mat. Träning.

Island del 1

Publicerad 2013-09-25 13:04:13 i Allmänt,

Hemma i Sverige igen nu. Ja sku ha kunna stanna lite längre nog på Island. Fantastiskt fint :) Måst säkert dela in dehär i några skilda inlägg nu nä de finns så mycke att berätta.. Men börjar nu från tisdagen då ja åkte iväg.
 
Min resa börja int helt optimalt då mitt flyg först va inställt, sen försenat o sen ännu lite mer försenat. Ja missade alltså mitt andra flyg från oslo, o dom skicka mej till Köpenhamn o sen fick ja flyga till Reykjavik med Icelandair istället. En fyra-nordiska-flygfält-tur på en dag alltså och jag var totalt 9 timmar försenad. Kan int heller säga nåt bra om norwegians kundservice...
Iallafall kom ja fram till Reykjavik trött men lycklig över att vara där. De va ren sent så vi gjorde int så mycke. Satt hemma hos Ellen o Matti i doms mysiga källarlägenhet. Och Maria hadde kommit fram tidigare, lite mindre problematiskt.
 
På onsdag morgon gick vi till Hallgrimskirkja inte långt från Ellen och åkte upp till tornet varifrån man såg hela Reykjavik och berget Esja i bakgrunden. Sjukt fint väder :)
Sen gick vi till hamnen varifrån jag och Ellen sen åkte på whale watching i 3 timmar. Fast först sku de lekas lite i en lekpark i hamnen :D
De va fantastiskt fint att vara ute på havet :) Kallt också men vi fick varma (och supersnygga..) kläder att klä på oss :) Först verkade som att vi int alls su få se någo valar, men tillslut var det sen ett par vikvalar som simmade ganska nära båter. Najs.
På kvällen gick vi sen o simma till Reykjaviks största "simhall" Laugardalslaug var man kunde sitta ute i varma bassänger. Så skön avslutning på dagen :)
 
På torsdagen skulle vi på ridtur med islandshästar. Vi blev upphämtade från Ellen och sen åkte vi till Hveragerdi var Eldhestar-stallet var. Dom hadde en massa hästar o stället kändes ganska turistigt men de va ändå roligt att rida på islandshästar på island :) Och landskapen var ju såklart fantastiska också fast vädret int va de bästa.
Tillbaka hos Ellen laga vi mat o sen på kvällen träffa vi lite hennes vänner och satt på Glaumbar var det fanns en massa erasmus-studenter. Kändes som ett mini-wien bara att på island :D
 
Fortsättning följer :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

25 år. Kostvetare/ dietist. Uppsala.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela