riksrakspoks

Uppsala. Resor. Mat. Träning.

ESN trip to Prague

Publicerad 2013-03-18 00:05:13 i Allmänt,

Hejhej, tillbaka i Wien nu efter ett fantastiskt veckoslut i Tjeckiens vackra huvudstad. Trött men nöjd :) Tror dehär blir ett långt inlägg men måst skriva de nu så de blir av.. :)
Alltså. På freda kl 6:00 va de träff vi universitetet o vi börja den 6 timmar långa bussresan mot Prag. Ja sov typ hela resan viket va bra för vi sku gå sen typ hela resten av dan. Nä vi kom fram o hadde hitta ti hostelle gick vi o äta ti en tjeckisk restaurang i närheten, o sen börja vårt första program, vilket gick ut på att se staden samtidit som vi måste lösa olika gåtor o utföra olika uppgifter. Annors rolit men de va så sjukt kallt att vi alla höll på att förfrysa oss.
Dendä kakaon rädda oss nä vi bara måste slippa in nånstans o värma oss. de va -8 men de blåste så mycke att de verka kallare.. Nä vi kände oss levande gick vi upp till slottet - o ner igen, o sen o äta middag.

Efter middagen va de pubrunda som gick ut på att vi delades in i lag som sen fick kartor o vi sku hitta 5 olika pubar o dricka en öl per ställe o de lage vann som snabbast va tibaka på Bar Vodka (charmigt namn eller hur? :D) var vi startade. Tror vårt lag blev sist för vi skippade helt de femte ställe nä de va så långt borta o de va så kallt ute..
På lördagen vakna vi sen typ 9-tiden, åt en väldit enkel hostell-frukost. Typ cornflakes o juice.. O sen tog vi spårvagnen till Petrin och började kliva upp för "berget". Inte så trevlit fö mina flunssa-lungor, men utsikten va fantastisk. Vi klättrade också upp dom 299 trapporna till Prags eget eiffeltorn uppe på berget.
Efter Petrin va de meningen att vi sku äta lunch var vi ville o sen gå på en utställning, men eftersom utställningen int hadde nånting me Prag att göra så va vi ganska många som hellre gick in till centrum o äta o gå runt på påskmarknaden och till det "dansande huset". Sen gick vi till hostellet o sov i ett par timmar innan de va dags fö middag och fest tisammans me erasmus studenter från Bratislava och Prag.
Idag började vi dagen sen me att gå till Café Louvre (som vi hadde hört att e ett måste att gå till) o äta frukost me Saskia, Adrianne, Cristina, Sabrina och Giulia. O de va sjukt gott o ett jättefint ställe. Helt frukost/brunch-himlen, så dit ska ni om ni nångång e i Prag. O de bästa va ju att en megafrukost kosta typ 5 € :P
Efter frukosten tog vi metron till Vysehrad, som e en stor park me en kyrka o en gravgård var alla kända Prag-bor e begravda. De e tydligen en park vart man kommer o meditera o ta de lugnt, o utsikten va fin :) Vi hadde verkligen tur me vädret lörda o sönda, nä solen sken helatiden, fö då kändes de int ens kallt ute fast de va minusgrader.
När vi kom tibaka ti centrum leta vi upp ett lunch-ställe, köpte lite snacks ti bussresan o sen va de dags att lämna Prag. Alla sov igen typ hela bussresan o klaga över trötta fötter osv, men tror alla tyckte om resan. Ja e iaf nöjd, o kan rekommendera staden ti alla. Fick också en massa nya vänner att hänga me här i Wien så de e ju kul :P
Avslutar me en bild på Tjeckiens sötaste kändis, Krtek:
Gonatt - Dobrou noc!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

25 år. Kostvetare/ dietist. Uppsala.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela