riksrakspoks

Uppsala. Resor. Mat. Träning.

Debatt

Publicerad 2013-03-07 18:10:06 i Allmänt,

Nu nä ja int har nåt spännande att skriva om (ha typ sovit hela dagen) så tänkte ja dela me mej lite texter som på senaste tiden väckt mat-debatt. Tycker också livsmedelsverkets råd inte kanske alltid är the way to go, men man ska ju komma ihåg att råd/rekommendationer man gör för hela populationen inte nånsin går att använda ti en enskild människa.., alla e ju olika o olika saker fungerar fö olika människor.
 
De börja me dehär: Jonas Colting: Svenska dietister borde skämmas!
 
Kommentarer (av mina vänner som är dietister) som jag håller med om om Coltings text:
 
"Hjälp! Även om jag kan hålla med om vissa saker han skriver är det skrämmande att han kan anklaga oss dietister för att vara inskränkta och inte vilja lyssna eller diskutera när han sedan gör exakt samma sak själv... Och att man kan få så många med sig utan att ha fakta bakom det man säger t ex ang vår utbildning och de råd vi ger. Jag har t ex svårt att se någon dietist rekommendera oboy och söt yoghurt till frukost..."
 
"Haha, ja det blir lite ironiskt när han pratar om att dietister är tvärsäkra på sin ståndpunkt och aldrig kan ändra sig och sen uttrycker sig med sådan säkerhet om saker som befinner sig i en vääldig gråzon."
 
Och här e ett av alla tusen svar till Coltings text skrivet av dietister: Svar från Matvett till Colting
 
Ja tror själv på att svaret till alla frågor om hur man ska äta (frågan får ja ju ofta..) e måttlighet, balans mellan vardag och fest, sund livsstil istället för dieter, så rena råvaror som möjlit och sunt förnuft :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

25 år. Kostvetare/ dietist. Uppsala.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela