riksrakspoks

Uppsala. Resor. Mat. Träning.

Nijmegen & Utrecht

Publicerad 2013-12-04 18:05:36 i Allmänt,

På måndag morgon va de dags att vinka hejdå till kusinen och ta bussen och tåget till Nijmegen var Saskia bor.
Resan tog ca 45 min o Saskia mötte mej på stationen. Sen följde en tur runt Hollands äldsta stad, och det var ganska fint där. 
I Holland har dom Sinterklaas istället för julgubben... Sinterklaas kommer från Spanien med båt och har med sig en massa Black Pete's som är hans medhjälpare.. tydligen diskuteras eventuell symbolisk parallell till slavhandeln varje år kring julen....
 
På kvällen mötte vi också Laura som också var i Wien på våren och som också studerar i Nijmegen. De e rolit att höra hur alla som man senast sett där har det nu :)
 
På tisdagen tyckte Saskia att de int mera fanns så mycket att se i Nijmegen så hon föreslog att vi skulle åka till Utrecht som låg en timmes tågresa därifrån (mot flygfältet, så jag fick kortare väg dit sen). Ja tyckte de va en bra ide, så då fick ja utforska ännu en stad. Vi hadde tur me vädret, gick runt på en massa mysiga gator, åt världens största tonfisksallad o fikade på lyxiga Bond en Smolders.
Sen va de dags fö mej att åka till flygfältet o flyga tillbaka till Uppsala. Som alla roliga resor gick även denna förbi väldigt fort, o ja hade gärna fortsatt semestra en längre tid. Men ja hadde några väldigt roliga dagar, o de va kul o se Ina o Saskia som ja int sett på länge. O nu e de bara lite på två veckor tills ja ska hem ti Vanda till julen :)
 
Idag ha ja sutti i några timmar på Norrlands med Sandra o skrivit på vårt arbete. De var julstämning där me ljus o julmusik :) O imoron ska ja träffa Annika o Sanni i Stockholm :) Ha de bra!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

25 år. Kostvetare/ dietist. Uppsala.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela