riksrakspoks

Uppsala. Resor. Mat. Träning.

Siofok

Publicerad 2011-09-04 14:12:37 i Allmänt,

På måndagen tog vi tåget till Siofok. Den största staden vid Balatonsjön i Ungern. De va 2 timmars tågresa från Budapest o den värsta tågresan. Inga lediga sittplatser o ingen luftkonditionering. usch man svettades..
Väl framme hittade vi hotellet som Henri o Aimo hadde tipsat oss om. Solero hette de, 2 stjärnor riktit vilket var lyx jämfört me de tidigare boendena. Vi gick sen genast to the beach o låg o solade i några timmar. De fanns också en bra restaurang på stranden där vi åt jättegod pizza.







Stranden var trevlig men helt full av turister. De va jätteskönt att simma, men Balatonsjönd är inte alls djup så man fick gå helt jätte långt föratt ens vara till midjan i vattnet..

På kvällen va vi trötta av så många timmar i solen, men vi gick ut till "huvudgatan" vid stranden föratt se va de hände där. O de hände mycket, Siofok är som Ungerns Ibiza eller nåt. Massor barer och all sorts underhållning. Vi drack en drink, åt en kvällsgyros och gick sen till hotellet o sova.

På tisdagen gick vi genast till stranden igen. Vi låg där helt för länge för ja brände mej jätteilla och fick typ solsting också... Vi åt megagod mat igen på stranden. Ja åt en sallad med anka, mozzarella, pinjefrön och röda vinbär:)
O sen tog vi tåget till Wien via Budapest på eftermiddagen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

25 år. Kostvetare/ dietist. Uppsala.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela