riksrakspoks

Uppsala. Resor. Mat. Träning.

Prag

Publicerad 2011-09-02 16:53:04 i Allmänt,

Efter 3 dagar i Berlin var de dags att fortsätta resan. Fick genast en bild av hur problematiska tågen i europa kan vara. Tåget till Prag var till slut ca 2 timmar försenat o vi trodde att vi aldri sku komma fram.. Resan tog en evighet o när vi äntligen var framme va vi sjukt hungriga o trötta. Vi hittade ett hostell efter en tids letande som verka helt okej. Vi bodde i ett 9 personers rum, men de kom int nå andra dit under de 2 nätterna vi var där så de va skönt o ha rummet fö oss själva. Nä vi hadde lämna våra saker på hostellet gick vi ut på stan föratt hitta lite tjeckisk mat. Vi hitta en trvlig restaurang och åt nåt kött med knödeln och drack såklart Pilsner Urquell :) Sen var vi ren så trötta att vi bara gick till hostellet o sova.


Tyskland e sjukt vackert vid östgränsen. Skulle kunna bygga ett hus där vid flodstranden :)


På freda gick vi sen ut på stan föratt hitta frukost. De såg lite molnit ut o ganska genast börja de ösregna. Efter ett par timmar blev de jätte solit o sen ösregna de igen i typ en timme. Sånt va vädre typ hela dan. Helt konstit.
Prag va en jättevacker stad o vi gick mest runt o såg på gamla stan och gick över bron över Vltava föratt gå upp till slottet (typ 1000 trappor...). Sen gick vi också i butiker o ja hitta jättesöta äppelshorts inne på Debenhams.
Vi var också på en marknad var de sålde tjeckisk mat o allmöjlit annat. Smakade på langos som är typ en smördegsplatta som man äter med vitlök och ost. Helt gott var de, men bättre var ändå en gyros-rulle som vi åt till lunch :)

På kvällen tänkte vi att Idag ska vi orka vara ute lite längre.., men int blev de så den kvällen heller. Efter att vi ätit på en thailänds restaurang gick vi till hostellet o somna genast. Typ 11 på en fredakväll i prag... :D















Skulle lätt ha stannat längre i Prag, finns så mycket att se där, men på lördag förmiddag var det dags att fortsätta resan och vi tog tåget till Budapest.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

25 år. Kostvetare/ dietist. Uppsala.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela