riksrakspoks

Uppsala. Resor. Mat. Träning.

Budapest

Publicerad 2011-09-03 11:19:32 i Allmänt,

Till Ungern åkte vi sen på lördag. Det var Ungerns nationaldag vilket vi inte hade vetat tidigare, men just roligt. Vi fick ett rum på ett "intressant" hostell som egentligen va en internatskola som på sommaren var hostell. Billit va de iaf. Efter att ha lämnat sakerna där gick vi ut på stan. Massor med folk överallt och musik som spelades högt brevid Donau. Lite annat nationaldagsfirande än i Finland. Vi satte oss ner i en liten park o sen träffade vi Inas kompis Henri som var i Ungern och resa med sin kompis Aimo. De va rolit att umgås lite me andra människor också o ja tror dom också tyckte de :D Vi satt ganska länge där vid floden och såg på fyrverkerier och lyssna på den varierande musiken (Beat it av Michael Jackson o sen nån kampsång på ungerska ti näst..).
Sen gick vi o äta o sen satte vi oss ute på nån sorts klubb med ungersk öl.





På söndagen skulle vi träffa pojkarna vid slottsberget på förmiddagen eftersom ingen av oss varit där uppe ännu. Vi tog bergbanan upp och utforskade sen slottet o de andra byggnaderna en tid. Utsikten över Budapest va helt fantastisk.










När vi sett tillräckligt av historiska byggnader vandrade vi ner för berget och letade efter nånstans att äta. Vi hittade ett bra ställe var man kunde sitta ute, men vi kom senare fram till att man inte ska göra det när de är typ 35 grader o solen skiner rakt på en..

Eftersom vi var i Budapest så var de ett måste att gå till nån av stadens många vattenparker/kylpylän. Pojkarna hade ren tidigare varit på den mest kända o finaste, Gellert, men nu sku vi ti nåt lite mer äventyrsbadaktigt, så de blev Palatinus på Margitön. Vesipeto som ja e så va de helt paradis fö mej me massor olika bassänger, rutschbanor o t.o.m. en bassäng me vågmaskin :) Vi var där i flera timmar.


(Bild från google, hadde int kameran me)

Efter allt simmande hade de ren blivi kväll o vi skulle gå hem till hostellen föratt byta kläder.
Vid Donau var de jättevackert i mörkret.




Sen gick vi ännu ut och äta gyros, träffade pojkarna igen o satte oss på ett hippiställe me massor tyger i taket, dynor och soffor överallt och billiga drinkar. Coolt ställe o vi var typ ensamma där med ett par hippin som plocka i varandras hår.. :D



När vi börja bli trötta sa vi hejdå åt pojkarna och gick till hostellet. Nästa morgon tog vi sen tåget till Siofok.


Helt bra utsikt hade vi ändå från internatskolan :) Donau helt brevid.




Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

25 år. Kostvetare/ dietist. Uppsala.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela