riksrakspoks

Uppsala. Resor. Mat. Träning.

Surdegsbröd

Publicerad 2011-01-26 16:17:38 i Allmänt,

Har velat baka surdegsbröd sedan vi hadde brödlabb förra våren i skolan, men har på nåt sätt tänkt att de e för jobbit och tar så lång tid, så har int orkat. Nu starta ja en surdeg förra veckan och ida bakade ja Knubbiga surdegslimpor. De blev jättegoda :) Hade kummin i, o de smakar massor, men gottt e de :P





Surdeg består ju av massor med bra bakterier, och därför har brödet också längre hållbarhet än andra bröd, föratt skadliga bakterier int kan tävla med de redan existerande bakterierna. Så de borde int göra nåt att ja nu har 4 stora limpor... :)

Receptet jag använde för surdegen och receptet för Knubbiga surdegslimpor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

25 år. Kostvetare/ dietist. Uppsala.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela