riksrakspoks

Uppsala. Resor. Mat. Träning.

Berlin

Publicerad 2011-08-29 10:56:56 i Allmänt,

Började vår interrail-resa på måndagen 2 veckor sen med att flyga till Berlin från Arlanda. Vi kom fram först sent på kvällen så vi sku bara hitta hem ti Gerrit o fara o sova. Han bor i stadsdelen Wedding som också kallas "Little Turkey" :D Vi hittade fram efter en tid och Gerrits kämppis Nadaf (eller nåt sånt...) från Israel öppna dörren ti oss o bjöd oss på lite mat. Gerrit var alltså inte själv hemma förrän på onsda nä han va i Amsterdam.

På tisdagen började vi med en hunt for breakfast och hann också visa Ina alla must see-places som Brandenburger Tor och Holokaust Denkmal. När vi (eller jag) tänkte svimma av hunger stanna vi tillslut på ett mysigt ställe vid Friedrichschein som hette Zimt & Zucker.






Med lite mat i magen bestämde vi oss föratt fara mot Ku'damm. Efter att ha gått lite i butiker gick vi på Zoo. O de va sen en av de bästa under hela resan :) Hade int vari på Zoo på jättelänge, och aldri i Berlin. De va en jättesatsad djurpark var djuren såg ut att trivas o akvariet va helt fantastiskt. Tog ungefär 200 bilder på fiskar :D Dom kan få ett eget inlägg i någo skede :D














Hann ännu på kvällen med att se Alexanderplatz och äta en Döner. Sen satt vi mest bara hemma hos Gerrit och diskuterade finska språket med Nadaf resten av kvällen.

På onsdagen tog vi U-bahn till Prenzlauer Berg, som helt klart e min favorit stadsdel i Berlin. Vi gick i massor me second hand butiker, åt indisk mat och såg många små, söta o intressanta butiker. Ja hitta en klänning :)

På kvällen hadde sen Gerrit kommit hem o vi gick o sitta i en park vid Museuminsel föratt bara chilla o dricka lite öl. De va jättekiva o vi fick också se den mest spännande ufo-vessan nånsin.. :D



O de va sen den Berlin-vistelsen, föratt på torsda for vårt tåg mot Prag på morgonen. O Prag e en annan story :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

25 år. Kostvetare/ dietist. Uppsala.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela